Какво съдържа Протеин от Грах
Грах ( Pisum sativum L.) се превръща във важен източник на растителни протеини и потенциална алтернатива на соя не само в Европа а и в цял свят. Добрите функционални свойства в хранителни приложения, висока хранителна стойност, достъпност и относително ниска цена правят Протеин от грах предпочитан източник на протеини. Също така, граховите зърна и протеините от грах са богат източник на биологично активни компоненти, които могат да окажат благоприятно влияние на Вашето здраве и терапевтични ефекти.
Сравнително съдържание на основните аминокиселини, между различните Видове протеин
Аминокиселини
|
Видове протеини
|
||||
В грамове
|
Гахов
|
Суроватъчен
|
Казеин
|
Яйчен
|
Соев
|
Аргинин
|
8.7
|
1.7
|
4.2
|
5.6
|
7.5
19.0
|
Глутамин
|
17.2
|
16.2
|
20.6
|
13.5
|
|
ВСАА-разклонена верига
аминокиселини
|
|||||
Левцин
|
8.2
|
9.5
|
9.2
|
8.5
|
8.1
|
Изолевцин
|
4.7
|
6.2
|
5.2
|
6.0
|
4.8
|
Валин
|
5.0
|
5.3
|
5.8
|
7.0
|
5.0
|
Метионин
|
1.3
|
1.9
|
3.3
|
3.6
|
1.3
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар